art, safari
Art Safari (sursa foto: Art Safari / Facebook)

Pentru prima dată în istoria edițiilor, Art Safari București prelungește programul de vizitare începând de marți, 22 septembrie, până duminică, 27 septembrie (inclusiv). Decizia a fost luată pentru ca toți doritorii să se poată bucura de expozițiile organizate, mai ales că s-au format cozi mari în urma necesității respectării tuturor măsurilor de protecție anti-COVID.

Scopul principal al prelungirii este de a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Art Safari în condiții de prevenție sanitară, ele încetinind, de altfel fluxul de persoane care intră la eveniment.

Decizie a fost luată la recomandarea Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu.

Pavilionul de Artă București – Art Safari este un eveniment cultural unic ca amploare în România și este format din Pavilionul Muzeal, care cuprinde lucrări de tezaur ale maeștrilor români, Expoziția Centrală curatoriată de un expert internațional, o zonă expozițională în cadrul căreia sunt invitate să expună cele mai importante galerii de artă contemporană și modernă din România și din străinătate, dar și un complex program educațional pentru copii și adolescenți.

Muzeul temporar se întinde pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați și găzduiește 800 de opere de artă în valoare totală de peste 12 milioane de euro, în inima Capitalei, în clădirea Victoria Tower (Calea Victoriei nr. 15).

Art Safari poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 12:00 și 21:00 (ultima intrare ora 20:30, ieșire ora 21:30). Tururile nocturne (Night Tours) vor fi organizate de miercuri până duminică, începând cu ora 22:00.