Sursă foto: banatulazi.ro

Aproximativ 2.000 de vestigii arheologice au fost identificat până în acest moment pe șantierul șoselei ocolitoare din parte de sud a Timișoarei, transmite Agerpres.

Arheologii au prezentat, miercuri, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, descoperirile făcute sub supravegherea specialiștilor Muzeului Național din Alba Iulia și ai Muzeului Național al Banatului din Timișoara.

Arheologii au descoperit pe o suprafață de 11 hectare locuințe, gropi de provizii şi menajere, cuptoare, vetre, şanţuri de apărare, valuri de apărare, morminte de inhumaţie şi incineraţie, necropole, descoperiri funerare şi un depozit de vase, care au aparţinut mai multor epoci istorice, începând din neolitic.

Șantierul arheologic a fost deschis în vara anului trecut și se estimează că va fi închis în următoarele două luni, pentru a permite continuarea lucrărilor de infrastructură.

Toate piesele găsite în cele 8 situri arheologice vor trece printr-un proces de restaurare și conservare, după care vor fi păstrate în Muzeul Național al Banatului.