Universitatea București (Sursă foto: Wikipedia)

Guvernul a hotărât în ședința de joi că Palatul Universității București va intra în lucrări de restaurare și consolidare. Investiția are un cost de 445,88 milioane de lei iar lucrările vor dura 5 ani, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al Universității București.

Proiectul are ca obiective restaurarea învelitorii și a șarpantei, a fațadelor, a finisajelor interioare și a tâmplăriei exterioare, la care se adaugă modificări funcționale și reabilitarea instalațiilor. În plus, proiectul vizează și conservarea și valorificarea vestigiilor arheologice din curtea interioară, anume ruinele Academiei Domnești, marcând 326 de ani de continuitate educațională în acest spațiu.

Potrivit hotărârii de Guvern, lucrarea va necesita un efort în timp de 60 de luni și va fi realizată prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Costul proiectului se ridică la 445,88 milioane de lei, dintre care Universitatea București acoperă 2,37 milioane, sumă aprobată de Senatul Universității București.