Stație Metrou (foto: punct.news)

Consiliul Europei a pledat joi pentru un cadru „strict” al utilizării recunoașterii faciale, în fața „amenințărilor semnificative” pe care această tehnologie le reprezintă pentru „confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal”.

Într-o serie de „recomandări” adresate statelor, Consiliul Europei promovează o utilizare limitată a recunoașterii facială „strict necesară”, adică situații în care o amenințare la adresa securității publice poate fi stabilită în prealabil.

El apără interdicția recunoașterii faciale în scopul determinării culorii pielii, vârstei, sexului, etniei sau practicii religioase a oamenilor.

Arătând, de asemenea, aspectul lor „intruziv”, el subliniază necesitatea unei „dezbateri democratice” cu privire la utilizarea acestor tehnologii în spații și unități publice și recurgerea, dacă este necesar, la moratorii.

Consiliul Europei recomandă interzicerea tehnologiilor care permit determinarea emoțiilor, a stării de sănătate mintală sau chiar a nivelului de implicare la locul de muncă, considerând că astfel de instrumente pot împiedica accesul liber și echitabil la serviciile de angajare sau de asigurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău