Florin, Cîțu, ministru, finanțe
Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe (sursa: Facebook)

Românii pot amâna plata ratelor și după 1 ianuarie, spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. De la prelungirea programului până la amânări aplicate punctual, în funcție de situația financiară a clienților- sunt variantele propuse de Cîțu băncilor. Peste 330.000 de români și-au amânat cu până la 9 luni plata ratelor la bancă de la începutul stării de urgență- transmite Ministerul.

Amânarea ratelor pentru clienții băncilor cu până la nouă luni este cel mai generos program din Uniunea Europeană. A fost greu, pentru că înseamnă costuri pentru sistemul bancar, pe care aceștia le-au acceptat în aceste condiții dificile, dar uite că a funcționat”, a spus ministrul.

Sunt peste 330.000 de clienți care au beneficiat de această facilitate și acum ne gândim, împreună cu sistemul bancar, la ce facem după 1 ianuarie. Pentru că este clar că economia nu și-a revenit și s-ar putea să avem astfel de facilități. Ne uităm la mai multe variante, putem să ne gândim chiar la o prelungire a acestei perioade. Dar repet, acestea sunt scenarii pe care le lucrăm cu sistemul bancar, dar putem să plecăm de la o prelungire, până la variante care sunt mai soft, pe anumite cazuri specifice, unde vedem clar că sunt anumite sectoare unde oamenii nu pot să își revină, rămân în șomaj tehnic, sunt închise datorită deciziilor Guvernului”, a adăugat Cîțu.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, deschide evenimentul ”Banking Forum Online by Financial Intelligence”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, deschide evenimentul ”Banking Forum Online by Financial Intelligence”.

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 8 octombrie 2020