robinet, apă
Robinet de apă (sursa foto: Flickr)

Aproape o treime (29,1%) din populația țării nu este conectată la sistemul public de alimentare cu apă, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). Gradul cel mai redus de racordare este în N-E României, urmată de S-V Olteniei. 

„În anul 2019 populaţia conectată la sistemul public de alimentare cu apă a fost de 13.728.144 persoane, reprezentând 70,9% din populaţia rezidentă a României, cu 212.518 persoane mai mult decât în anul 2018. Creșterea a fost determinată de racordarea populației la rețelele de alimentare cu apă nou construite”, arată INS într-un comunicat.

Ponderea cea mai mare a populației conectate la sistemul public de alimentare cu apă, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (87,7%), urmată de regiunea Sud-Est (82,3%).

Gradul cel mai redus de racordare s-a înregistrat în regiunea Nord-Est (50,1%), urmată de regiunea Sud-Vest Oltenia (59,3%), potrivit INS.

În ceea ce privește distribuția apei, cele mai mari cantități de apă distribuită s-au înregistrat în bazinele hidrografice Buzău-Ialomița (25,0%), respectiv Argeș-Vedea (19,0%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău