termoficare
Termoficare (sursa foto: Wikipedia)

Peste 100 de kilometri de „rețea primară” din sistemul de termoficare a Capitalei vor fi reabilitați cu bani de la Guvern, spune premierul Ludovic Orban.  El a adăugat, totuși, că ar mai fi „o singură chestiune de rezovat”, și anume dacă nu cumva reprezintă ajutor de stat, ceea ce ar contraveni legislației europene, dar a dat asigurări că este un contract ce poate fi semnat și care va demara.

„Pot să vă spun cu siguranţă că Primăria Capitalei şi primarul ales al Municipiului Bucureşti va avea bucuria să semneze contractul de finaţare pentru reabilitare a 106 km de reţea primară din cele 946 de km, un contract în valoare de 278 de milioane de euro, un contract în care, sigur, mai avem o singură chestiune de rezolvat, privitor la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara, iar evident că are ca rezultat reducerea pierderilor, reducerea pierderilor estimate cu 6%, de la 28,6 la 22,7”, a detaliat Ludovic Orban.

„Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că în calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan. Şi mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti”, a spus premierul la ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan.

Pe de altă parte, șeful executivului a spus că așteaptă „un audit serios” la Primăria Capitalei, pentru că datele pe care le are arată că situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă. „Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Mulţumesc, spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti!” – și-a încheiat Ludovic Orban mesajul rostit la învestirea lui Nicușor Dan.

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/videos/656981688298557/