sursa: needpix.com

Principalii indici de pe Wall Street au crescut vineri, după o scădere accentuată a sesiunii precedente, dar au fost încă pe pista celor mai proaste săptămâni din cele aproape trei luni, datorită temerilor cauzate de creșterea numărului de infecții cu coronavirus și griji economice, potrivit Reuters.

Totuși, indicii au depășit nivelul maxim al sesiunii, iar indicele de volatilitate CBOE a devenit pozitiv pentru a atinge cel mai înalt nivel din 22 aprilie.

Indicele S&P 500 .SPX a crescut cu aproximativ 3% în cursul dimineții.

Joi, indicele tehnic Nasdaq .IXIC a încheiat cu aproximativ 5% sub nivelul său de închidere record, iar S&P 500 .SPX a înregistrat o scădere cu aproape 6% în cea mai proastă zi de la jumătatea lunii martie, că indicație a intervenției Rezervei Federale spre un drum lung de recuperare care a creat o stare de mulțumire în rândul  investitorilor pentru o revenire economică rapidă.

„Cel mai probabil că piețele și-au supraestimat temerile cu privire la scădere în mai multe cazuri”, a declarat Todd Jablonski, directorul de investiții principal la All Global Asset Allocation din Seattle.