terase
Terase redeschise (sursa: Facebook)

Restaurantele și cafenelele din Republica Moldova și-au reluat activitatea, începând de astăzi. Acestea vor activa cu respectarea obligatorie a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID19, emisă de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Conducătorii instituţiilor de alimentaţie publică vor asigura dezinfecţia întregului utilaj/inventar de lucru, suprafeţelor din spaţiile de depozitare, producere, comercializare şi deservire; monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor, inclusiv termometrizarea, la începutul zilei de muncă cu asigurarea evidenţei, scrie Moldpres citat de infoPrut.

De asemenea, este obligatorie asigurarea personalului cu cantităţi suficiente de echipament de protecţie personală (măşti, care se vor schimba la două ore, mănuşi, şorţuri şi viziere după caz); instalarea la intrare în locuri vizibile a dozatoarelor cu dezinfectant pe bază de alcool; asigurarea respectării distanţei fizice de 1,5-2 metri între persoane (se va admite deservirea la mese a maximum patru persoane, cu excepţia grupurilor constituite din membrii unei familii de gradul unu şi doi).

Organele competente vor asigura monitorizarea respectării măsurilor.

În Republica Moldova, numărul de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 11.740, înregistrându-se și 406 de decese. De asemenea, premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că, potrivit opiniei specialiștilor, în această săptămână numărul de infectați zilnic ar putea ajunge la 500-600 de cazuri.