Florin, Cîțu, ministru, finanțe
Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe (sursa: Facebook)

Taxele nu vor crește anul viitor- spune ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Afirmația sa vine după ce social-democrații au acuzat că PNL pregătește majorarea TVA-ului, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediat.

„Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor. Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe. În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști”, a declarat Cîțu.

Sâmbătă, PSD i-a acuzat pe liberali că ar pregăti majorarea taxei TVA, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediat. Social-democrații susțin că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

În replică, Florin Cîţu a răspuns că Ministerul Finanţelor Publice  nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.