cazino
Cazinouri (sursa: Wikimedia Commons)

Un consilier guvernamental în domeniu estimează redeschiderea industriei jocurilor de noroc pe 15 iunie. Totuși, regulile se vor schimba, iar pariorii nu vor mai putea, de exemplu, să joace la mai multe aparate, scrie Digi24

Pandemia de coronavirus a blocat afacerile din industria jocurilor de noroc la jumătatea lunii martie. De atunci, casele de pariuri, sălile de jocuri și cazinourile stau închise. Statul plătește lunar aproximativ 20 de milioane de euro lunar, șomaj tehnic, pentru angajați. Comparativ, industria jocurilor de noroc plătește 45.000 de salarii lunare și în jur de 800 de milioane de lei, pe an, taxe și impozite.

Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, estimează că odată cu redeschiderea restaurantelor, cazinourile, sălile de pariuri și celelalte locații de jocuri de noroc se vor deschide.

Totuși, „regulile jocului” se vor schimba. Sorin Constantinescu susține că între aparate va fi montat plexiglas, după fiecare client, aparatul va fi dezinfectat. Consilierul susține că bucuria jocului nu va mai fi aceeași.

4.000 de euro anual plătesc operatorii statului pentru fiecare aparat.

În ceea ce privește agențiile Loto, la ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas. Salariații vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrare.