Online banking / sursa: pxfuel

Românii nu sunt fani ai plăților online sau ai aplicațiilor de mobile banking, scrie miscareaderezistenta.ro.

Un studiu Reveal Marketing Research încearcă să elucideze de ce nu fac românii plăți online. Deși se recomandă evitarea plăților în numerar, în contextul COVID-19, unii dintre români se arată reticenți față de metodele de plată online.

Există trei motive principale pentru care românii nu procedează în acest mod.

În primul rând, 26% dintre respondenți spun că se tem de furtul datelor personale. Apoi, plata online nu le oferă românilor sentimentul de control, așa cum o face contactul direct cu banii (spun 11%). Da, este important să simți banii în mână, spun ei.

Pensionarii sunt cei care au invocat în cea mai mare măsură această barieră în ceea ce privește plățile pe Internet (29%). Ei sunt urmați aici de familiile tradiționale (27%).

În proporție similară, cei care locuiesc în mediul rural au menționat obișnuința sau rutina de a merge la bancă. Sau de a simți fizic cash-ul (11%).

Doar 1 din 10 români declară că nu are încredere în instituțiile financiare și ca urmare evită să utilizeze aplicațiile mobile pentru tranzacții bancare. Această neîncredere poate avea legătură cu teama lor de furtul datelor personale pe Internet. Dintre aceștia, familiile tradiționale (11%) și seniorii pensionari (13%) se arată reticenți față de intențiile băncilor.

Cu toate acestea, despărțirea de cash evoluează spre bine. În context pandemic, multe persoane au decis să treacă de la o metodă de plată clasică la una digitală.