Florin, Cîțu, ministru, finanțe
Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe (sursa: Facebook)

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a declarat luni seară, la Digi 24, ca actualul guvern a alocat  3,1 miliarde pentru combaterea crizei Covid-19, iar impactul total al epidemiei de coronavirus este de 10 miliarde de lei.

”Vom putea merge la serviciu și in condiții epidemiologice proaste. Ne vom asigura că vom avea toate condițiile necesare de sănătate îndeplinită”, spune ministrul care dă asigurări că România nu va intra în recesiune tehnică și că nu vom avea nevoie de ajutorul FMI în acest an.

În SUA se estimează un deficit bugetar de aproape 24% din PIB, în acest an, ca să înţelegeţi dimensiunea crizei. În Europa, zona euro, va fi în jur de 13%, iar în România de 6,7% din PIB. În acest moment şi lucrurile arată ok. Am reuşit, prin măsurile pe care le-am luat, să avem primul trimestru de creştere economică, deci 2,4% din PIB, ceea ce a fost, după Irlanda, cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. PIB-ul la 6 luni, avem trimestrul 2 care este afectat negativ, şi aici vom avea o contracţie a economiei într-un scenariu care merge pentru final de an spre minus 2,2% din PIB pentru tot anul. România nu va avea o recesiune tehnică, deci nu vom avea două trimestre negative în niciun caz. Vom avea revenirea economiei din trimestrul 3, aşa cum am spus de la început”, a spus Cîţu, la Digi 24.