Coronavirus: va dura mai mult de doi ani până când companiile aeriene se vor recupera după pandemiei (sursă foto: Pixabay)

Managerul companiei Delta Air Lines, una dintre cele mai mari companii aeriene din SUA, a avertizat marți că va fi nevoie de mai mult de doi ani până când industria se va recupera după impactul „zguduitor” al pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

În timpul pandemiei, cererea pentru curse aeriene a depins în principal de restricțiile impuse în fiecare țară și de evoluția numărului de cazuri în fiecare zonă. Compania americană a fost nevoită să înjumătățească numărul zborurilor pe care plănuia să le adauge în luna August, de la 1.000 la 500, din cauza noilor focare apărute.

Delta a pierdut în al doilea trimestru al anului 2.8 miliarde de dolari, iar veniturile obținute din vânzarea biletelor au scăzut cu 94%. Peste 45.000 de angajați au intrat în concediu pe termen scurt. „Ne expunem unor mari riscuri, pentru că este greu de prezis ce se va întâmpla cu virusul”, a declara managerul companiei.

Compania se confruntă și cu o concurență care nu ține întotdeauna seama de măsurile sanitare recomandabile în această perioadă. Companii precum United Airlines și American Airlines au adăugat în ofertă mii de zboruri, în care sunt puse la dispoziție toate locurile. În schimb, Delta Air Lines și Southwest Airlines și-au luat angajamentul de a păstra mereu locul din mijloc liber, pentru confortul și siguranța pasagerilor.

„Va dura între doi și trei ani să ne recuperăm și o vom face într-un mod foarte disciplinat”, a mai adăugat managerul companiei Delta.