sursa: wikipedia.org

Ar trebui Biserica să primească bani de la administrația publică locală? Candidatul PSD la Sectorul 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, este de părere că ar trebui alocate  sume din bugetul primăriei pentru a finanța instituțiile de cult întrucât „Biserica nu se poate susține”.  

Întrebat ce părere are despre finanțarea Bisericii de către administrația publică locală, candidatul la primăria Sectorului 2 din București a declarat că:

„Relația trebuie să fie foarte strânsă și… suntem într-o relație complementară. Biserica este, de când ne știm, parte integrantă din sistemul cultural, educațional, social. Cu toții știm că primul spital a apărut în cadrul Bisericii, prima școală – în cadrul Bisericii. Bunicii noștri, străbunicii noștri erau învățați de preot, de dascăl, că de-aia “dascăl” vine de la biserică. Are un rol foarte important în educația și spiritualitatea comunității. Sigur, în lume se pare că aceste instituții ale binelui, cum le numesc eu – Biserica, muzee, teatre – trebuie ajutate. Cazinourile, discotecile, se pare că se pot susține foarte bine. Nu știu dacă are vreo însemnătate filosofică ceea ce vă spun, dar eu cred că Biserica trebuie ajutată de către Administrație pentru că nu se poate susține. De după secularizare, dacă o luăm puțin istoric, Biserica nu s-a mai putut susține singură.”- a afirmat Dan Cristian Popescu în timpul unui interviu pentru Punct.News.

Anul acesta, Primăria Capitalei a propus acordarea a 10,4 milioane de lei din buget pentru biserici, însă nici un ban pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Pe de altă parte, Primăria Sectorului 1 a adoptat, la începutul lunii martie, un proiect prin care aloca aproximativ 10 milioane de lei pentru lăcașul de cult din centrul Bucureștiului.