Noi „specii” de turiști în Delta Dunării / Noile categorii de oameni care aleg să-și petreacă vacanța în Deltă (sursă foto: Wallpaperflare)

Vacanțele în Delta Dunării au devenit căutate de turiști mai diverși decât în anii anteriori. Forțați de împrejurări, tot mai mulți români au ales Delta Dunării în locul concediilor pe care le-ar fi petrecut altfel pe litoral sau în străinătate, conform Agerpres.

Dacă până acum Delta era destinația nostalgicilor de Vama Veche, a studenților în căutare de cazare ieftină sau a pescarilor aventurieri, în acest sezon se pot observa și corporatiști, respectiv familii cu copii care aleg să își petreacă vacanța în Delta Dunării.

Noii turiștii aleg să renunțe la confortul altor destinații și să își petreacă vacanța într-o destinație mai aproape de natură, însă cu mai puține facilități. Însă ușurința cu care găsești un loc izolat, în care aglomerația nu mai este o problemă, reprezintă un avantaj.

Mai mult de atât, Delta Dunării a devenit noua destinație „cool” a anului 2020, în care turiștii corporatiști obișnuiți cu viața de birou se pot bucura de natură. Numărul corporatiștilor și a familiilor cu copii a „înregistrat în această perioadă o creştere cu 20%”, potrivit unei analize realizate în cel mai mare camping din Delta Dunării.

În plus, turiștii sunt atrași și de Festivalul Internațional de Film Independent – Anonimul. Aflat la a 17-a ediție, festivalul se desfășoară în Sfântu Gheorghe, în perioada 12-16 august. Proiecțiile se vor desfășura exclusiv în aer liber.