recesiune economica
Muncitori (sursa: Pxfuel)

Economia SUA a avut în 2020 cel mai rău an de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, dar actuala campanie de vaccinare și ultimul plan de susținere a economiei dau speranță unei redresări în 2021, potrivit AFP.

Criza Covid-19 a provocat o contracție a PIB-ului de 3,5% din 2019, potrivit estimării preliminare a Departamentului de Comerț publicată joi.

Aceasta este mai mult decât se aștepta Banca Centrală Americană (Fed), care prognozase o contracție de 2,5%, ca în 2009, în timpul Marii recesiuni care a urmat crizei financiare.

„Mesajul este clar. (…). Trebuie să facem mai mult pentru economie și pentru muncitorii și familiile americane. Congresul ar trebui să adopte rapid planul de salvare american al președintelui”, a reacționat Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național al Casei Albe, într-o declarație.

1 COMENTARIU

  1. Cand era Trump a mers bine . Ce inseamna perspectiva vaccinului, nu are legatura cu economia, ba poate distruge sanatatea multora. Au fost oamenii carantinati ca si la noi si firmele au fost falimentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău