Festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Summmer Well și Electric Castle vor fi sprijinte de guvern, anunță Raluca Turcan (sursă foto: Facebook)

Festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Summmer Well și Electric Castle vor fi sprijinte de Guvern, după cum a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Guvernul își propune să elaboreze o schemă de ajutor de stat ce va fi acordat organizatorilor de festivaluri, care și-au întrerupt aproape complet activitatea în acest an și care au avut pierderi imense.

Raluca Turcan vede ajutorul pe care guvernul urmează să îl acorde ca pe o investiție extrem de profitabilă: „Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.”, a scris vicepremierul într-o postare făcută pe contul personal de Facebook.

De asemenea, pentru a organiza ediția de anul viitor a festivalurilor care aduc la un loc mii de spectatori din țară sau din afara granițelor, Turcan a menționat că împreună cu Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România va fi pregătit un set de norme sanitare, care să permită organizarea concertelor.