Agricultorii din România au produs cu 40% mai puțin grâu, secară și orz (sursă foto: Pikist)

Doar astăzi fermierii mai pot depune dosarul pentru a primi ajutoare de la stat pentru culturile afectate de secetă înființate în toamna anului trecut, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Beneficiarii sunt fermierii care au înființat în 2019 culturi de grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiță. Ei pot fi persoane fizice, PFA-uri, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale sau persoane juridice.

De asemenea, fermierii nu trebuie să se afle în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Dosarele pentru ajutorul de la stat se depun la la centrele judeţene/locale ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia a fost depusă cererea unică de plată în Campania 2020. Ele pot fi trimise, de asemenea, și prin fax, poștă sau e-mail.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat este de găsit  pe site-ul APIA.

La începutul lunii septembrie, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunţa că fermierii pot depune cererile de despăgubiri pentru secetă până la 15 septembrie, adăugând că banii vor începe să le intre în conturi trei zile mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău