Ford Craiova renunță la angajați (sursă foto: Pixabay)

Fabrica Ford din Craiova a anunţat că renunţă la o parte din angajaţii pe perioadă determinată, motiv pentru care contractele acestora nu vor mai fi prelungite, transmite Agerpres

Purtătorul de cuvânt al fabricii a sugerat că decizia a fost luată pornind de la scăderea cererii pieței pentru autovehicule, fără să de mai multe detalii.

„Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajaţi de la fabrica Ford din Craiova nu vor fi prelungite. Din raţiuni de confidenţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare”, a transmis Ana Maria Timiș, purtător de cuvânt al Ford Craiova.

Compania Ford a reluat producție de vehicule și motoare din principalele fabrici din Europa pe data de 4 mai. În uzina din Craiova, Ford a anunțat că producția va fi reluată în etape, iar în primă fază se va lucra pe un singur schimb de lucru.

În perioada 19 martie-5 aprilie, anagajații Ford Craiova au fost trimiși în șomaj tehnic, fiind plătiți cu 78% din salariu, potrivit Mediafax.

La începutul anului, fabrica avea apoximativ 6300 de anagajați și își propunea ca în 2020 să ajungă la o capacitate de producție de peste 1.000 de vehicule pe zi, conform Ziare.com.