kfc
KFC (sursa: Wikipedia)

Sphera Franchise Group, care controlează în România  KFC, Taco Bell şi Pizza Hut, suspendă planurile de dezvoltare. Aceștia estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%, la 537 milioane lei, conform News.ro

Veniturile din restaurante, realizate în 2019, s-au ridicat la 954,7 milioane lei, potrivit site-ului oficial. Totodată, profitul de exploatare în restaurante este estimat să se prăbuşească cu 77,6%, până la 34,3 milioane lei în acest an, comparativ cu 152,9 milioane lei în 2019.

Sphera operează în prezent 82 de restaurante, din care 46 restaurante KFC în România, 10 restaurante KFC în Italia, 1 restaurant KFC în Republica Moldova, 20 restaurante Pizza Hut şi 5 restaurante Taco Bell.

Reprezentanţii companiei estimează că și moneda naţională îşi va continua tendinţa de depreciere uşoară faţă de euro pe fondul continuării deteriorării deficitului de cont curent. În aceste condiții, compania suspendă totodată planurile de dezvoltare.

Compania a avut în primul trimestru al anului pierderile nete de 9,6 milioane lei, de la un profit net de 5,1 milioane lei în primele trei luni din 2019.