sursa: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea unui nou tronson din autostrada Transilvania, Iernut- Chetan, care are o lungime de 18 kilometri. Este prima dată în istoria recentă a României când un șef de stat participă la un astfel de eveniment. Iohannis a spus că lucrările de infrastructură trebuie să se desfășoare mai rapid.

„Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez de ce a rămas în urmă. Sunt oameni care ştiu că nu prea s-a vrut să se dezvolte infrastructura. Paradigma s-a schimbat, acum se vrea”, a spus Iohannis.

„Nu am venit aici pentru festivisme şi nu am venit pentru a încheia ceva. Am venit pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ţinem de termene şi să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură. Acest eveniment este un punct intermediar, fiindcă mai avem foarte, foarte mult de lucru în România”, a adăugat el.

„Ne dăm seama de importanţa acestor lucrări şi că trebuie să schimbă ritmul, să meargă totul mult mai reprede. Avem nevoie de infrastructură. Fondurile europene sunt pregătite, lucrările trebuie să fie pregătite. Aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ.

Dezvoltarea infrastructurii în România nu e o dorinţă politică de campanie, e o nevoie de bază. Avem ambiţia să facem Autostrada Transilvaniei, Autostrada Moldovei şi multe lucrări pe care le-am planificat şi pe care le vom face într-un timp surprinzător de scurt”, a mai afirmat șeful statului.

Lucrările au început în anul 2016, iar valoarea contractului este de 437,6 milioane de lei. După deschiderea acestui lot, românii vor avea în total la dispoziție 873 de kilometri de autostradă.

Președintele Klaus Iohannis și Premierul Ludovic Orban, participă la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Chețani

Președintele Klaus Iohannis și Premierul Ludovic Orban, participă la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Chețani

Publicată de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România pe Vineri, 18 septembrie 2020