ludovic, orban
Ludovic Orban/ sursa: captura youtube

Premierul României, Ludovic Orban, a avut miercuri o ieșire nervoasă la un eveniment electoral în Argeș, după modificările făcute astăzi de PSD la legea bugetului. Orban a răbufnit spunând că modificările „vor băga România în faliment” și că statul nu va mai putea să se împrumute, conform Digi24

“Astăzi, PSD, în două ore, a băgat România în faliment. În comisiile de buget, finanțe, o majoritate PSD, de 20 de oameni care sunt aflați în delir, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului și, în același timp, la propunerea marelui finanțist Orlando, a votat un alt amendament prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice”, a afirmat Orban.

„Ăștia sunt demenți! Dacă nu se trezește Parlamentul și nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agențiile de rating, să nu mai aibă capacitate să facă față plăților”, a adăugat șeful Guvernului.

„Ne vom lupta să nu fie adoptat raportul în plen. Le mulțumesc partenerilor din USR PLUS, PMP, UDMR, grupul minorităților, care nu au participat la acest masacru al finanțelor publice românești care s-a petrecut azi în Comisia de Buget. Vom solicita retrimiterea la comisie, pentru refacerea raportului. În cazul în care va fi adoptat, îl vom ataca la CCR, și vom modifica aceste prevederi. Vom folosi toate instrumentele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție, inclusiv o nouă rectificare, ca să fiu foarte limpede”, a încheiat Orban.

Reamintim că astăzi parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare majorarea cu 40%. Alte amendamente controversate au fost și ele adoptate.

Citește și:

Klaus Iohannis, despre începerea școlii, alegerile locale și creșterea pensiilor cu 40%

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău