sursa: pixabay

Compania aeriană germană Lufthansa a avertizat marți că ar putea fi nevoie să solicite protecția creditorilor dacă salvarea acordată de stat nu va da suficientă încredere acționarilor la votul de la sfârșitul acestei luni, potrivit Reuters.

Declarația sa a venit după ce investitorul german Heinz Hermann Thiele a criticat dur acordul de salvare de 9 miliarde de euro, spunând că și-a ridicat pachetul în companie la peste 15% și speră că ar putea fi explorate opțiuni alternative.

Lufthansa a declarat despre comitetul său executiv că se aștepta ca prezența la adunarea generală extraordinară să voteze pachetul din 25 iunie să fie sub 50%, ceea ce înseamnă că două treimi din cei prezenți ar trebui să voteze în favoarea deciziei.

„Având în vedere declarațiile publice ale celui mai mare acționar al companiei, Heinz Hermann Thiele, consiliul consideră că este posibil ca pachetul de stabilizare ar putea eșua în întrunirea majorității de două treimi de voturi exprimate care ar fi necesare în acest caz”, a anunțat Lufthansa.

„Acest lucru ar însemna că Deutsche Lufthansa AG ar putea fi nevoită să aplice pentru protecție în fața creditorilor sub legea insolvenței în câteva zile după adunarea generală dacă nicio altă soluție nu este găsită imediat”, potrivit companiei.