Pachetul își propune să investească în rețele de date 5G, căi ferate și stimulente pentru cumpărătorii de mașini electrice, relatează AlJazeera.

Coaliția cancelarului Angela Merkel a convenit asupra unui pachet de stimulare de 130 de miliarde de euro, conceput pentru a stimula cheltuielile consumatorilor pe termen scurt și pentru a face din nou oamenii de afaceri să investească.

Planul a depășit maximul așteptărilor cu 30%. Pe lângă o retragere imediată din cauza reducerii temporare a taxei pe valoarea adăugată, Germania a alocat bani pentru a-și construi rețelele de date 5G, pentru a îmbunătăți căile ferate și a dublat stimulentele pentru vehiculele electrice.

Într-una dintre problemele cele mai controversate din discuții, industria auto nu și-a atins obiectivul de a obține sprijin guvernamental direct pentru achiziționarea de mașini convenționale, întrucât Merkel a transmis un semnal că intenționează să ia o viziune pe termen lung pentru a favoriza recuperarea celei mai puternice economii a Europei.

„Nu avea sens să stabilim un pachet de stimulare, făcut în sensul tradițional”, a declarat Merkel reporterilor miercuri la Berlin. „Trebuia să fie un pachet de măsuri care să conțină o perspectivă spre viitor. Și tocmai asta am subliniat.”