Milionari (sursa: Picpedia / Nick Youngson)

Un grup de 83 dintre cei mai milionarii și miliardarii lumii au cerut guvernelor să crească în mod taxele pe care le plătesc ei pentru a contribui la revenirea economică după criza COVID-19, scrie Wall-Street

Printre cei care vor creșterea propriilor lor taxe se numără cofondatorul brandului de înghețată Ben and Jerry, Jerry Greenfield, moștenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney sau al doilea cel mai bogat om din Noua Zeelandă, Sir Stephan Tindall, dar și scenaristul și regizorul Richard Curtis și John O`Farrell, care a realizat milioane investind în companiile de tehnologie din Silicon Valley.

„Cerem guvernelor noastre să majoreze taxele pentru oamenii ca noi. Imediat. Substanțial. Permanent. Pe măsură ce criza COVID-19 afectează lumea, milionarii ca noi joacă un rol critic în ajutorarea lumii. Nu, nu noi îi îngrijim pe cei bolnavi din centrele medicale. Nu conducem ambulanțele care aduc oamenii bolnavi la spital. Nu contribuim la stocurile de alimente și nu livrăm mâncare la ușă. Însă avem bani, foarte mulți bani. Bani de care este nevoie cu disperare acum și de care vom avea în continuare nevoie în anii care vor urma, pe măsură ce lumea se recuperează după criză”, se arată în mesajul antreprenorilor, publicat de The Guardian.

Grupul semnatar avertizează că criza coronavirusului ar putea dura zeci de ani și ar împinge jumătate de miliard de oameni în sărăcie.

În mesaj se mai arată că „problemele cauzate de criza Covid-19 nu pot fi rezolvate prin acțiuni caritabile, oricât de generoase ar fi”. Mai mult, „bogații lumii” susțin că medicii, cei din linia întâi, sunt plătiți prea puțin pentru munca pe care o fac la momentul de față.

În lume sunt peste 500.000 de persoane care intră în categoria celor foarte bogați, cu averi de peste 30 de milioane de dolari.