Nissan Ariya/ sursa: motor1.com

Nissan Ariya, primul SUV integral electric al companiei, va avea o autonomie de până la 300 de mile cu o singură încărcare și are un interior de înaltă tehnologie, aproape fără butoane, afirmă producătorul auto, potrivit CNN.

Vehiculul a fost prezentat  în timpul unui eveniment online miercuri.

Nissan a devenit una dintre primele mari companii auto care a oferit o mașină complet electrică atunci când a introdus modelul Leaf în 2010. La vremea respectivă, Nissan avea planuri mari de a face o gamă întreagă de vehicule electrice, cărora, atunci, directorul general Carlos Ghosn le-a prezis o creștere cu 10% din piața auto mondială până în 2020.

Până acum, lucrurile nu s-au dovedit așa. Anul trecut, vehiculele electrice au reprezentat doar 2,6% din totalul automobilele vândute la nivel global, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie. Pe lângă un Leaf nou și îmbunătățit, singurul alt vehicul electric pe care Nissan îl oferă pe scară largă este eNV, o versiune plug-în a autoutilitarei Nissan NV, care nu este vândută pe piața americană . Rrprezentantii Nissan au spus că brandul va ieși cu opt noi vehicule electrice până în 2022.

SUV-ul crossover Ariya va deveni al doilea vehicul electric Nissan disponibil în SUA. Este mai mare și mai încăpător decât Leaf, o mașînă compactă și are un design oarecum asemănător cu SUV-ul Murano al lui Nissan. Cea mai vizibilă diferență este designul „grilă” din față.

Mașinile electrice nu necesită aproape la fel de mult aer ca o mașină pe benzină, astfel încât grila frontală este pur și simplu o caracteristică de design. Grila Ariya are o suprafață mare afundată, cu un model subtil, care ar trebui să semene cu un design tradițional japonez kumiko. De asemenea, are un logo Nissan ușor reproiectat care se aprinde.