Ludovic Orban, conditii desfasurare mitinguri electorale
Ludovic Orban

La această oră are loc o ședința de Guvern a cărei punct principal este decizia Guvernului de a prelungi starea de alertă cu 30 de zile. Totodată, la începutul ședinței, Ludovic Orban a prezentat câteva date cu privire la măsurile economice luate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus. 

Astfel, datele de la programul economic destinat relansării firmelor mici și mijlocii IMM Invest sunt următoarele: 4750 firme au creditele aprobate iar plafonul a atins 8 miliarde de lei. Totodată, două bănci au terminat deja banii alocați pentru IMM Invers.

Orban susține că plafoanele ar trebui realocate, mai ales dacă o bancă nu dă randamentul scontat.

În ceea ce privește contractele de muncă, în luna mai, prim-ministrul susține că sunt doar cu 14 mii mai puțini contracte de muncă în România, față de aceeași lună a anului trecut.

În același timp, peste un milion români au beneficiat de măsurile de susținere a celor intrați în șomaj tehnic. În plus, peste 700 mii de români au beneficiat de îndemnizații de sprijin.

750 de mii români beneficiază de măsura plății a 45% din salariu după revenirea din șomajul tehnic sau la angajarea, susține Ludovic Orban, iar 200 de mii oameni au beneficiat de scutirii ale ratelor.

În final, prim ministrul a explicat că există cerere pe piața muncii, deși cererea nu corespunde mereu ofertei de pe piața muncii.