Masini electrice
Masini electrice

Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în iunie 2020 cu 27,84% faţă de iunie 2019, atingând un volum de 10.161 de unităţi, potrivit adevarul.ro.

În ciuda acestui fapt, piaţa de profil din ţara noastră stă mult mai bine decât cele  europene, care au înregistrat scăderi şi de 50 la sută. Un exemplu concludent este reprezentat de Dacia, care a înregistrat un regres de numai 173 de unităţi, conform datelor furnizate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Mărci precum Alfa Romeo, Fiat, Land Rover, Lexus, SsangYong şi Subaru au înregistrat și ele progrese mici.

Conform datelor furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) şi analizate de ACAROM, cele mai vândute modele, în luna iunie 2020, au fost, evident, Dacia Logan, Sandero şi Duster, urmate de Renault Clio, Nissan Qashqai şi Hyundai Kona. În acelaşi timp, în premieră, un autoturism electric, Renault Zoe, a reuşit să urce în top 20 al celor mai vândute modele din România, cotându-se înaintea modelului Skoda Octavia.

Recent, ministrul Mediului, Costel Alexe, a dezvăluit că pentru programul Rabla Plus, prin care se poate aplica pentru o subvenţie de 10.000 de euro pentru achiziţionarea de maşini electrice, au fost efectuate peste 1.225 de rezervări, în condiţiile în care bugetul permite vânzarea a circa 3.000 de vehicule.