asf
Autoritatea de Supraveghere Financiară (sursa foto: Wikimedia Commons)

Noua conducere a Autorității de Supraveghere Financiară(ASF) susține că există o serie de erori în documente oficiale semnate chiar de conducerea instituției. In documente de la firme supravegheate de asigurări, pensii private și piață de capital, cât și în note emise de Direcția Juridică au fost găsite greșeli, noua conducere ASF susținând că par intenționate pentru ca firmele vizate să poată avea câștig de cauză dacă contestă unele decizii, scrie Economica.net având ca sursă mai multe persoane avizate.

Erori în documente financiare au fost preponderent în sectorul Pieței de Capital. Ar exista un tipar al acestor greșeli, lucru ce a dat naștere acestor controverse.

ASF are o conducere formată din 9 membri, ei luând deciziile importante în cadrul instituției. De altfel, autoritatea a înființat un nou serviciu care se va ocupa chiar cu acest tip de probleme.

S-a descoperit că actele care trebuiau să fie semnate de conducere au pasaje întregi care au fost găsite modificate și scrise diferit față de alte spețe pentru ca eventualele companii sancționate să aibă portițe legale pentru a câștiga procesele intentate.

Informația vine în plin proces de restructurare a ASF.

O sursă familiară cu situația a declarat că ”astfel de suspiciuni au existat mereu”. Conform acestuia, mulți susțin că greșelile ar fi ”mai mult sau mai puțin intenționate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău