ludovic, orban
Ludovic Orban/ sursa: captura youtube

Rectificarea bugetară va fi aprobată săptămâna viitoare. Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să aibă motive „foarte solide” atunci când vor cere bani de la bugetul de stat.

„Noi finalizăm săptămâna aceasta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta ordonanţa de urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările, pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani. Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia românească, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi, mai ales, să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii, către proiecte care, într-adevăr, au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Ludovic Orban,  în cadrul şedinţei de Guvern.

Totodată, luni va avea loc o discuție cu coordonatorii principali de credite, a adăugat prim-ministrul.

„Încă o dată, analizaţi cu foarte mare seriozitate! Oricum, împreună cu domnul ministru Cîţu, luni, acolo unde există, să spun, puncte de vedere diferite, vom face o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite, astfel încât să stabilim clar forma finală a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat”, a mai spus Orban.

07. 08 – Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și de membri ai Cabinetului, la începutul şedinţei de Guvern #LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

07. 08 – Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și de membri ai Cabinetului, la începutul şedinţei de Guvern#LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 7 august 2020