noua, generație, automobile, dacia
Noua generație de automobile Dacia (sursa foto: Dacia)

România ocupă locul al 15-lea, între țările Uniunii Europene, în ceea ce privește numărul de autoturisme noi înmatriculate în 2020, în scădere cu aproape 22 de procente față de anul 2019, informează Asociația Constructorilor și Autoturisme din România (ACAROM), potrivit RRA.

Pe de altă parte, înmatriculările de mașini noi și-au menținut, în Uniunea Europeană, trendul descendent și în ultima lună a anului trecut, volumul acestora fiind cu peste 3 procente mai mic ca în Decembrie 2019.

Cifrele sunt însă mult mai rele în ceea ce privește întregul an 2020!

Astfel, pe principalele piețe se înregistrează scăderi semnificative față de anul 2019, cum ar fi Germania, peste 19 procente, Franța, peste 25 de procente și jumătate, Italia, aproape 28 la sută, Marea Britanie, peste 29 la sută, și Spania, peste 32 de procente.

La nivelul întregii Uniunii Europene, volumul total al autoturismelor înmatriculate a fost mai mic decât în 2019 cu 23,7 la sută.

În ceea ce privește constructorii de automobile, cele mai multe mașini noi înmatriculate în Europa le-au avut în ordine Grupul Volkswagen, urmat de Grupul PSA și Grupul Renault, toate cu scăderi față de 2019, cuprinse între 21 și 31 la sută.

Dacia, de exemplu, parte a Grupului Renault, a încheiat anul 2020 cu un minus de peste 30 la sută, față de 2019, la capitolul mașini noi înmatriculate în Europa, menționează ACAROM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău