România se află în topul țărilor cu cea mai mare creștere a prețului locuințelor / Blocuri București (sursă foto: Wikipedia)

Prețul locuințelor din România a crescut cu 3,3% în primul trimestru al anului 2020, prin comparație cu prețul înregistrat în precedentele trei luni. Procentul clasează România pe al șaselea loc în topul țărilor din Uniunea Europeană în care prețul locuințelor a crescut, conform datelor Eurostat, citate de Agerpres.

Statele europene care au înregistrat cea mai mare creștere a prețului locuințelor sunt Portugalia (4,9%), Estonia (4,8%), Slovacia (4%), Luxemburg (3,8%), Polonia (3,6%) şi România (3,3%).

La nivelul întregii Uniuni Europene, preţurile la locuinţe au înregistrat o creştere trimestrială de 1,2%, iar în zona euro creșterea înregistrată a fost de 0,9%.

Singurele țări în care prețul a scăzut sunt Malta (minus 4,3%), Ungaria (minus 1,1%), Irlanda (minus 0,8%) şi Belgia (minus 0,1%).

România face parte și din topul țărilor cu cea mai mare creștere anuală a prețului locuințelor, ocupând locul al șaptelea (cu 8,1%) după țări precum Luxemburg (14%), Slovacia (13,1%), Estonia (11,5%), Polonia (11,3%), Portugalia (10,3%), Croaţia şi Letonia (ambele cu 9,1%).