Cele mai recente previziuni privind evoluţia economică a României ale instituţiilor internaţionale s-ar putea dovedi optimiste, în contextul în care economii mai robuste, precum cea a Italiei sau a Germaniei, se vor confrunta cu contracţii economice mai puternice, spune Alexandru Reff, Deloitte.

Alexandru Reff, country managing partner România şi Moldova la Deloitte, a spus în cadrul evenimentului CFO Summit 2020 că directorii financiari din România se aşteaptă ca statul să intervină în susţinerea investiţiilor private, în contextul crizei generate de pandemia de Covid-19.

„Optimismul cu care rămânem nu include neapărat perspectiva investiţiilor, mai ales în absenţa sprijinului substanţial al statului în realizarea acestuia. Există aşteptări legitime cu privire la intervenţia statului. Directorii financiari au nevoie de claritate, predictibilitate şi sunt aşteptate mai multe şi mai ambiţioase măsuri de sprijin ale investiţiilor şi pentru companiile mari“, a spus Alexandru Reff, potrivit Mediafax.