Spania: rata șomajului ajunge la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani (sursă foto: Wallpaperflare)

Rata șomajului a ajuns în Spania la cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii doi ani, conform Reuters. Între lunile aprilie și iunie, peste un milion de oameni și-au pierdut locul de muncă, după ce sectorul turistitc a fost grav afectat de una dintre cele mai dure carantine impuse în Europa.

În al doilea trimestru al anului, rata șomajului a crescut de la 14.41% la 15.33%. Perioada în care șomajul a crescut era, de obicei, o perioada bună pentru găsirea unui loc de muncă, fiind momentul de deschidere a sezonului turistic.

Conform statisticilor, categoriile cele mai afectate de dispariția locurilor de muncă au fost femeile și tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani. Din cauza carantinei, doar 35% dintre cei care aveau un loc de muncă au putut lucra pe perioada celui de-al doilea trimestru al anului.

În ciuda creșterii șomajulu, Spania se află în continuare departe de rata de 26.94% înregistrată în 2013, în perioda de recuperarea după criza financiară globală. Analiștii estimează că în acest an șomajul va atinge un procent de 16.7% din populație.