Donald, Trump, președinte, SUA
Donald Trump (sursa: gettyimages.com)
Statele Unite au intrat în recesiune în luna februarie, după 128 de luni de creștere, ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit AFP.
„Vârful activității economice lunare a avut loc în economia SUA în februarie 2020. Acest vârf marchează sfârșitul expansiunii care a început în iunie 2009 și începutul unei recesiuni. Creșterea a durat 128 de luni „, potrivit datelor furnizate de Biroul Național de Cercetări Economice, care este o autoritate în această privință.

Economia globală se va contracta cu 5,2% anul acesta, în contextul crizei pandemiei, a anunţat luni Banca Mondială, conform cotidianului Le Figaro.

Criza coronavirusului a avut un impact „rapid şi masiv”, în pofida asistenţei financiare fără precedent, a comunicat Banca Mondială.

Este vorba de „cea mai profundă” recesiune de după Al II-lea Război Mondial şi numeroase ţări vor avea scăderi economice anul acesta, precizează Banca Mondială, potrivit Mediafax.

Instituţia financiară consideră că este vorba de cea mai gravă criză din ultimii 150 de ani, estimând că între 70 şi 100 de milioane de oameni vor ajunge la sărăcie extremă.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, economia globală se va contracta cu 5,2% anul acesta.

1 COMENTARIU

Comments are closed.