Zakynthos, Grecia (foto: Pixabay/Greg Montani)

Începând cu 1 iulie 2020, guvernul elen a stabilit modul în care țara îi va întâmpina pe călători, va efectua screeningul de diagnostic necesar și va păstra toată lumea în siguranță pe tot parcursul sezonului.

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) este un element cheie în planificare. Toți călătorii sunt obligați să completeze PLF cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară, furnizând informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejurelor anterioare în alte țări și adresa șederii lor în Grecia.

Călătorii vor primi un e-mail de confirmare la trimiterea PLF. Aceștia vor primi PLF cu codul QR cu o zi înainte de sosirea programată în Grecia și vor fi anunțați prin e-mail.

Protocol pentru pasagerii care ajung în Grecia cu avionul:

Sosirea la poarta de pe aeroport

Transfer către zona în care se află personalul de testare și verificarea codului unic QR (răspuns rapid), fie în format electronic sau pe formularul QR tipărit.

Personalul de testare direcționează pasagerii, în funcție de codul QR al acestora, fie către zona de verificare suplimentară, fie spre ieșire (zona de preluare a bagajelor și controlul documentului de identitate). Până devin disponibile rezultatele testelor, pasagerii testați pentru SARS-CoV-2 (de către o echipă medical autorizată) sunt obligați să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea testului screening, pasagerii sunt direcționați către ieșirea din aeroport.

Toți pasagerii trebuie să folosească măști și distanță fizică.

Protocol pentru pasagerii care ajung pe mare:

Sosirea pasagerilor la poarta principală

Pasagerii care vin în mașini sunt direcționați către o poartă specială de intrare

Toți pasagerii sunt îndrumați către zonele în care personalul de screening va verifică codul unic de răspuns rapid (QR), pe care fiecare pasager îl prezintă fie în format electronic sau pe formularul QR tipărit.

În funcție de codul QR, personalul îi va direcționa către zona de testare sau le va permite să intre în țară. Până devin disponibile rezultatele testelor, pasagerii testați pentru SARS-CoV-2 de către o echipă medicală specializată sunt obligați să se autoizoleze la adresa finală așa cum au declarat în formular.

Protocol pentru sosirea pe uscat (la vamă):

Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intră în țară trebuie să prezinte completat PLF.

Se va verifica documentul de identitate/pașaportul și codul unic de răspuns rapid (QR) de către controlul vamal, fie în format electronic (telefon mobil) sau pe formularul QR tipărit.

În funcție de codul QR, persoanele care sosesc în Grecia vor fi direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de verificare suplimentară, fie către ieșirea din vama spre destinația finală în Grecia, primind instrucțiuni utile în cazul în care apar simptome de infecție respiratorie, și recomandarea de a contaca imediat Organizația Naționala de Sănătate Publică (EODY). Dacă persoanele care intra în Grecia intenționează să aibă multiple opriri (înnoptari în locațîi diferite) pe teritoriul grecesc, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unitățile sanitare mobile EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control frontieră terestră.

Până ce rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele personei testate vor fi introduse în sistemul de informațîi electronic EODY, conectat la registrul COVID (pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv). După finalizarea testului screening, persoanei testate i se îngaduie accesul în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului.

Turiștii vor putea completă (cu 48 de ore înainte) în format electronic formularul cu detaliile privind contactele din Grecia începând din 6 iulie efectiv. Până pe 5 iulie, formularul poate fi completat la aeroport chiar înainte de check-în. PLF poate fi găsit de asemenea pe aplicația Visit Greece și pe travel.gov.gr.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Î: Cine va acoperi cheltuielile în cazul transportului și spitalizării aeriene pentru un pacient infectat?                                                                                                                     R: Statul grec va acoperi cheltuielile legate de spitalizarea vizitatorilor care suferă de simptome Covid-19.

Î: Ce se întâmplă dacă o infecție este confirmată la un hotel?                                            R: În cazul unei infecții confirmate, contactele strânse ale cazului vor fi transferate într-o cazare de carantină separată în detrimentul statului grec. Oaspețîi rămași își vor continuă vacanța.

Î: Dacă cineva lipsește zborul de întoarcere din cauza unei boli sau simptome sau lipsește cazarea preplătită, există o politică de rambursare sau un alt cadru care ar putea acoperi cheltuielile?                                                                                                                R: Grecia va acoperi transferul la spital și costurile medicale, precum și șederea în hotelul de carantină, dacă este nevoie. Solicităm agenților de turism și hotelurilor aeriene să ofere flexibilitate maximă în această perioadă de incertitudine a clienților și a reglementărilor.

Î: Poate un vizitator să furnizeze rezultatele unui test molecular (efectuat cu 72 de ore înainte de sosire) pentru a evita testarea?                                                                        R: Sub rezerva evaluării, astfel de teste pot fi acceptate.

Î: Protocoalele de sănătate ale hotelurilor. Cum este asigurată conformitatea protocolului? Cu cine ar trebui să comunice turiștii în cazul în care protocoalele nu sunt respectate?      R: Ministerul Turismului are un plan de audituri și încurajăm toate întreprinderile să solicite acreditarea terților. De asemenea, am creat un site web de instruire și informațîi pentru angajați și proprietari, pentru a ne asigura că difuzarea informațiilor despre protocoale în timp util și responsabil. În cele din urmă, am stabilit amenzi abrupte pentru cei care își neglijează îndatoririle. În caz de reclamații, vizitatorii pot apela numărul 1572 din patru cifre al Ministerului Turismului.

Î: Un vizitator poate intra în Grecia prin granițele terestre?                                                R: Toți vizitatorii pot intra prin stația de frontieră Promachonas.

Î: Ce puncte de intrare sunt deschise pentru călătorii esențiale?                                        R: Călătoriile esențiale sunt permise prin punctele de intrare Nymfaia, Krystallopigi, Kakavia, Kipi, Evzones și Promachonas.