Donald, Trump, președinte, SUA
Donald Trump (sursa: gettyimages.com)

Un înalt oficial Twitter nu a exclus joi că rețeaua socială ar putea suspenda contul lui Donald Trump dacă președintele american continuă să publice mesaje inflamatorii care încalcă regulile rețelei sociale, potrivit AFP.

Cu 81,7 milioane de abonați, contul @realDonaldTrump este unul din TOP 10 cei 10 cei mai urmați pe Twitter. Însă liderul american este în conflict cu rețeaua de socializare, care a postat două dintre tweeturile sale adăugând cuvintele „verificați faptele”.

Twitter a oprit apoi un mesaj din partea președintelui american pentru încălcarea regulilor rețelei privind „scuza violenței”. „Când începe jefuirea, începe să se tragă”, a declarat Donald Trump în acest tweet postat în contextul confruntărilor dintre protestatari și ofițeri de poliție care au izbucnit în mai multe orașe americane, după moartea pe 25 mai a afro-americanului George Floyd asfixiat în Minneapolis de un ofițer de poliție alb.

Directorul de politici publice pe Twitter, Nick Pickles, a declarat joi, într-o audiere parlamentară a Regatului Unit, că tweeturile lui Donald Trump au fost tratate la fel ca cele din alte conturi auditate.

„Ori de câte ori tweet-ul unui utilizator este postat și raportat la noi, îl examinăm conform regulilor noastre”, a declarat Pickles în timpul unei audieri virtuale în cadrul comisiei digitale parlamentare. „Dacă un utilizator de pe Twitter continuă să ne încalce regulile, atunci vom continua să avem discuții pe toate căile disponibile.”