Violeta Alexandru (sursa: YouTube)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit într-un interviu la Digi24 despre măsurile active de relansare economică în urma pandemiei de coronavirus. Aceasta susține că 10 mii de persoane nu au la momentul actual un venit, iar statul a a ajutat aproximativ 1 milion de oameni prin plata șomajului. 

Ministrul Muncii susține că, de la începutul stării de urgență, echipa guvernamentală a plătit 4,6 milioane de lei pentru șomajul tehnic pentru un milion de angajați.

Totuși, Violeta alexandru a prezentat și date mai „sumbre”. Mai multe persoane nu au niciun venit la momentul actual. Este vorba despre peste 10 mii de persoane fără venituri. După spusele ministrului, numărul a fost și de 14 mii de persoane fără niciun venit.

Violeta Alexandru a ținut să puncteze și că vor exista schimbări în codul muncii pentru tinerii. De exemplu, pentru cei care nu vor mai lucra la clasica „muncă de birou”.

În plus, echipa guvernamentală are în vedere reducerea birocrației pentru angajații tineri. Ministrul Muncii a precizat o prevedere din actualul cod al muncii care ar trebui schimbată: faptul că șeful trebuie să fie informat cu privire la traseul spre muncă al tânărului.