Elevi, la, școală
Elevi / sursa: Flickr

Apariția cazurilor în care „băieți cu organe sexuale masculine” ar fi declarat că se simt fete și ar fi putut folosi toaletele și dușurile fetelor la școală este una dintre temerile senatorului PMP Cristian Lungu, inițiatorul modificărilor Legii Educației privind identitatea de gen.

Cristian Lungu a declarat miercuri pentru Mediafax că propunerea sa legislativă de modificare a Legii Educației a venit dintr-o experiență personală întâlnită în mediul academic din SUA, unde a trăit 16 ani și a fost educat.

„Sub administrația Obama școlile publice din SUA erau obligate să implementeze această teorie de gen, cu consecințe foarte grave, iar recent președintele Trump a corectat această aberație. Am văzut băieți născuți cu organe sexuale masculine care nu puteau fi discriminați, iar dacă ei clamau verbal că se simt fete, trebuia să fie lăsați să folosească dușurile și toaletele fetelor. De asemenea, ei trebuia să fie lăsați să participe la competiții sportive dedicate doar fetelor”, a spus Lungu.

Senatorul a precizat că a încercat să pună „o pavăză” împotriva acestei „aberații” ideologice, astfel încât să nu fie expuși și copiii din România la această opinie de gen.

Senatul a adoptat o modificare la Legea Educației Naționale care interzice orice referire în școli și universități la identitatea de gen.

Inițiativa legislativă a fost propusă de PMP și adoptată cu 81 de voturi pentru, 22 împotrivă și 27 abțineri.

Cei care au votat pentru au fost PSD și PMP, în timp ce PNL s-a abținut, iar USR a votat împotrivă.

Asociația ACCEPT solicită Președintelui României să refuze promulgarea acestei legi și să o retrimită la dezbatere în Parlament.