Monica Anisie, tablete elevi
Monica Anisie (Facebook / Monica Anisie)

Elevii de la mai multe școli bucureștene au fost chemați la Evaluarea Națională, care începe luni, 15 iunie, de la ora 6.00 sau 7.00, deși examenele încep abia la ora 9.00, potrivit Edupedu.ro.

Fiecare școală își stabilește procedurile, în funcție de numărul de elevi, de intrări și de estimarea de timp pentru triaj, transmite Inspectoratul București.

Practic ISMB a declarat că nu există o oră stabilită unitar la nivel de țară sau de municipiu pentru sosirea elevilor la școală, în zilele de examen.

Anii trecuți, metodologia de examen prevedea ca accesul în sălile de examen se făcea între orele 8:00 și 8:30, la nivelul întregii țări.

Contextul este diferit anul acesta. La Evaluarea Națională s-au înscris cei mai mulți elevi din ultimii 7 ani, potrivit centralizării făcute de Edupedu.ro. Sunt cu 17.526 de elevi mai mulți ca anul trecut, în condițiile în care există măsuri de distanțare fizică și siguranță sanitară.

În urmă cu căteva săptămăni, Ministrul Educației declara că se ia luat în calcul amânarea orei de început de examen, pentru ca școlile să aibă timpul necesar efectuării triajului.