Elevii care au obținut nota 10 la Bacalaureat și Evaluare Națională primesc stimulente din partea Guvernului / Care sunt sumele primite (sursă foto: Wallpaperflare)

Elevii de nota 10 vor primi stimulente financiare din partea guvernului. Candidații care au finalizat examenele de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat cu nota 10 pe linie vor fi premiați cu suma de 1.000, respectiv 3.000 de lei, conform Digi24.

Măsura prin care guvernul își propune să încurajeze performanța și să îi premieze pe cei care deja au atins-o a fost luată printr-o hotărâre de Guvern adoptată în timpul ședinței de ieri.

Astfel, cei 829 de elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și cei 315 liceeni care au obținut rezultatul maxim la examenul de Bacalaureat vor primi 1.000, respectiv 3.000 de lei ca premiu.

În acest an, 76,1% dintre elevii înscriși la Evaluarea Națională au promovat, reușind să obțină cel puțin media cinci, cel mai mare procent din utlimii cinci ani. Procentul participării a fost de 93% dintre elevii înscriși.

În schimb, rata de promovabilitate a Bacalaureatului a fost cea mai mică din ultimii șase ani, 62,9% înainte de depunere contestațiilor. Potrivit Edupedu, procentul candidaților care au promovat examenul a fost influențat de participarea unor absolvenți din promoțiile trecute, promovabilitatea în cazul acestora fiind de doar 25%, în timp ce absolvenții promoției 2020 au avut o promovabilitate de 71,4%.