Studenții internaționali ai universităților americane nu vor mai primi viză, dacă toate cursurilor la care sunt înscriși se vor desfășura online (sursă foto: Pxfuel)

Studenții internaționali care studiază în SUA nu vor mai primi viză dacă universitățile la care sunt înscriși vor organiza online toate cursurile din următorul semestru, conform Politico.com.

Anumite universități au anunțat programe hibrid, care combină cursurile online și cursurile față în față, pe când alte universități, precum Harvard, au anunțat organizare tuturor cursurilor în format online.

Decizia a fost luată de administrația președintelui Trump și reprezintă o schimbare bruscă a direcției hotărârilor anunțate în luna martie, mult mai flexibile. Actualmente, universitățile din SUA caută soluții de a continua cursurile și a-și păstra studenții.

Mare parte din studenții internaționali din SUA au rămas în campusurile universităților la care studiază, iar cei care au plecat sperau să se poată întoarce în toamnă. Acest lucru nu va fi posibil, atât timp cât cursurile la care sunt înscriși se vor desfășura online. Studenții internaționali care se află în această situație vor fi nevoiți sau să se înscrie la universități care organizează programe hibrid, sau să părăsească țara.

În anul universitar 2018-2019, mai mult de un milion de studenți ai universităților americane proveneau din alte țări, dintre care 57% din China, India sau Coreea de Sud.

Conducerea universităților se așteaptă la o situație dificil de gestionat și cere autorităților mai multă claritate în reglementările pe care intenționează să le aplice.