Toronto intra in lockdown timp de 28 de zile
Toronto / sursa: wikipedia.org

Toronto, cel mai mare oraș din Canada, intră în blocare timp de cel puțin 28 de zile pentru a limita răspândirea Covid-19, potrivit unui comunicat al Biroului Premierului din Ontario publicat vineri, potrivit CNN.

Restricțiile vor intra în vigoare luni și include regiunea Peel, care face parte din zona Toronto.

Premierul din Ontario, Doug Ford, a declarat în comunicatul de presă că cifrele Covid-19 „cresc rapid în anumite regiuni”, adăugând că blocarea va proteja „spitalele, îngrijirile pe termen lung și casele de bătrâni și fiecare persoană din această provincie”.

„Nu ne putem permite un blocaj la nivelul întregii provincii, așa că luăm măsuri preventive astăzi, mutând Toronto și Peel în restricții la nivel de blocare … Trebuie să luăm măsuri decisive pentru a opri răspândirea acestui virus mortal”, a spus Ford.

Iată care sunt restricțiile:

  • Adunările sociale sau evenimentele interioare nu vor fi permise decât cu membrii aceleiași familii, iar adunările în aer liber vor fi limitate la cel mult 10 persoane, potrivit comunicatului.
  • Serviciile de nuntă, înmormântările și ceremoniile religioase în care distanțarea fizică poate fi menținută în interior sau în aer liber vor fi, de asemenea, limitate la cel mult 10 persoane.
  • Vânzarea cu amănuntul va fi permisă să funcționeze numai pentru ridicare sau livrare
  • Anumite companii, cum ar fi magazinele alimentare și farmaciile, vor putea deschide la o capacitate de 50%.
  • Școlile și îngrijirea copiilor vor rămâne deschise, iar învățământul postliceal va trece la învățarea virtuală, cu excepția formării care poate fi oferită doar personal.

Alte părți ale provinciei vor trece la niveluri mai ridicate de restricții și începând de luni, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău