sursa: wikipedia

Un expert al drepturilor omului al Organizației Națiunilor Unite și-a exprimat, marți, îngrijorarea cu privire la ceea ce el a numit „insuficiență alimentară și malnutriție larg răspândite” în Coreea de Nord, care a fost agravată de închiderea frontierei de aproape cinci luni cu China și de măsuri împotriva COVID-19, potrivit Reuters.

Tomas Ojea Quintana, raportor special al U.N. pentru drepturile omului în Republica Populară Democrată Coreea (DPRK), a cerut Consiliului de Securitate al U.N. să „reconsidere sancțiunile” asupra țării izolate pentru a asigura fluxul de aprovizionare cu alimente.

„S-au raportat creșteri ale numărului de persoane fără adăpost în orașele mari – inclusiv kotjebi (copiii străzii), iar prețurile medicamentelor au crescut considerabil. Un număr tot mai mare de familii mănâncă doar de două ori pe zi sau mănâncă doar porumb, iar unele mor de foame ”, a spus el într-un comunicat.

Elisabeth Byrs, purtătorul de cuvânt al Programului alimentar mondial al U.N. (WFP), a declarat la Geneva că situația umanitară din Coreea de Nord „rămâne sumbră”, cu aproximativ 10 milioane, sau 40% din populație, care au nevoie de ajutor umanitar.