Clotilde Armand este oficial Primar al Sectorului 1
Clotilde Armand / sursa: facebook

Europarlamentarul Clotilde Armand, candidat la Primăria Sectorului 1, anunţă că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local. Primarul PSD Daniel Tudorache susținea însă că acel bărbat era un curier care „avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie”.

Există încă două secții de votare care nu au predat procesele verbale de vot.

Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate. Reprezentanții USR au sesizat Poliția, care a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri.

O adresă transmisă BEC de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, confirmă că în unele secții s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături că au votat. De asemenea, numărul de buletine de vot nule era mai mare decât cel menționat în procesul verbal, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.

„Având în vedere situațiile înregistrate la nivelul Biroului Circumscripției electorale nr. 1 – Sector 1, cu ocazia verificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, în sensul că au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături, vă rugăm să ne comunicați cum se poate închide o astfel de sectie de votare, deoarece SIMPV nu permite introducerea datelor în sistem. De asemenea, s-au identificat cazuri în care numărul de buletine de vot nule găsite fizic în dosarele prezentate de președinții secțiilor de votare la BCE 1 Sector 1 este mai mare decât cel consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (dacă se modifică procesul verbal conform celor găsite în dosarul buletinelor de vot din urmă este mai mare ca numărul de semnături)”, se arată în adresa trimisă Biroului Electoral Central.

Ieri, USR a prezentat dovezi palpabile conform cărora votul a fost fraudat.

În același timp, Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, solicită, la rândul lui o renumărare a voturilor.

Practic, un consilier local PSD a fost surprins cu peste 100 de procese verbale asupra lui. Pe acest motiv, USR a depus o plângere penală.

Tudorache consideră că el a obținut peste 200 de voturi peste Clotilde Armand, însă cifrele nu sunt de partea sa.