Freedomtown, Georgia, oras negru
Statul Georgia, SUA / sursa: wikipedia commons

Terenul se află chiar la est de Macon, în comitatul rural Wilkinson, Georgia, notează CNN.

Scott și prietena ei, investitorul și antreprenorul Renee Walters, nu intenționau inițial să cumpere un teren mare, dar aveau o viziune clară – să creeze un spațiu sigur pentru familiile lor negre.

„Să putem crea o comunitate care înflorește, care este sigură, care are întreprinderi agricole și comerciale care se susțin reciproc, aceasta este viziunea noastră”.

Tulburările care au pus stăpânire pe țară la începutul acestui an după uciderea lui George Floyd și Breonna Taylor din mâna poliției și chiar mai aproape, moartea prin împușcare a lui Ahmaud Arbery în timp ce făcea jogging lângă Brunswick, Georgia, a determinat femeile să caute o nouă comunitate, una pe care ar putea să o lanseze singuri.

„Văzând oamenii noștri care protestează pe străzi, deși este important, și vreau ca oamenii să rămână afară pe străzi, atrăgând atenția asupra nedreptăților oamenilor negri, aveam nevoie să creăm un spațiu și un loc unde să putem fi un sat, din nou, un trib, din nou „, a spus Scott.

„Am vrut să creăm acest spațiu sigur în care să ne putem rezolva propriile probleme și preocupări.”

Cei doi au dorit să lanseze o inițiativă care să creeze un nou oraș fondat de familiile negre.

„Amândoua avem soți negri. Amândoua avem fii negri. Și începeam să mă simt copleșită și să am senzația de anxietate când soțul meu părăsea casa pentru a merge la muncă”, a spus Walters. „Deci, am spus, OK, ce putem face? Și odată ce am văzut postarea lui Toomsboro devenind virală, despre faptul că un oraș era în vânzare, mi-am spus:” Oh, acest lucru este perfect”.

Scott și Walters au contactat familia și prietenii pentru a vedea cine ar putea fi interesat să se alăture efortului lor. Împreună, au creat inițiativa Freedom Georgia pentru a conduce acțiunea. Ei speră să încorporeze terenul pe care l-au cumpărat într-un nou oraș negru, numit Freedom, Georgia.