Acord Brexit, tot mai aproape
Brexit (sursă foto: Wikimedia Commons)

Angela Merkel avertizează Uniunea Europeană să se pregătească pentru un eventual eșec al negocierilor Brexit, întrucât progresul acestora este unul ”foarte limitat”, conform AFP, preluat de Agerpres.

”Voi continua să sper la o soluţie bună, dar noi, în UE, trebuie să ne pregătim pentru cazul în care un acord nu va fi încheiat”, a afirmat cancelarul Germaniei în faţa Camerei Deputaţilor.

Deocamdată, UE și Marea Britanie nu cad de acord asupra unor aspecte cum ar fi acordurile comerciale privind pescuitul și normele privind concurența, mediu și fiscalitatea.

”Dacă Regatul Unit nu doreşte o reglementare comparabilă celei europene în materie de mediu, de piaţă a muncii sau de norme sociale, relaţiile noastre vor pierde în intensitate”, a accentuat Angela Merkel.

Astăzi Germania a preluat președinția Uniunii Europene pentru următoarele șase luni, iar printre obiectivele pe care și le-a asumat se află și încheierea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din UE, care trebuie finalizate până la 31 Decembrie. În caz contrar, Marea Britanie se va separa de UE fără a încheia niciun acord.