Sursă foto: Pixabay

În zona rurală a Boliviei mai multe persoane au distrus câteva antene de telecomunicații, fiind convinse că acestea au legătură cu transmiterea coronavirus, transmite Digi24. Cei care le-au distrus au fost convinși că antenele aparțineau tehnologiei 5G, care însă nu a fost încă implementată în țară.

Ministrul de Interne al Boliviei a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că vinovați ar fi susţinătorii Mişcării pentru socialism, partidul fostului preşedinte Evo Morales.

În localitatea Yapacani, din apropierea orașului Santa Cruz, au fost distruse patru turnuri de comunicații iar manifestanții au copleșit forțele poliției. Nu au fost raportate însă ale incidente. Potrivit cotidianului bolivian El Deber, locuitorii din Yapacani au cerut primarului să dezasambleze antenele de telecomunicații, temându-se că tehnologia 5G este susceptibilă de transmiterea COVID-19.

Autoritatea de control pentru telecomunicații a publicat un raport în care este explicat că pe teritoriul Boliviei nu există decât antene corespunzătoare tehnologiilor 2G, 3G și 4G, iar dacă ar exista și antene 5G, teoriile care susțin că acestea ar influența transmiterea COVID-19 nu au nici un fundament științific.

Pâna acum, în Bolivia au fost înregistrate 19.000 de îmbolnăviri cauzate de coronavirus și 632 de decese asociate acestora.