sursa: max pixel

Chiar dacă Casa Albă minimalizează amenințarea cu coronavirus, oficialii din domeniul sănătății au avertizat împotriva întâlnirilor tradiționale cu cei din afara familiei, potrivit The New York Times.

Confruntați cu o creștere aparent de neoprit a infecțiilor cu coronavirus, oficialii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au cerut joi americanilor să evite călătoriile pentru Ziua Recunoștinței și să sărbătorească doar cu membrii familiilor lor imediate – un mesaj în contradicție cu Casa Albă dornică să minimalizeze amenințarea.

Mulți americani își fac bagajele pentru una dintre cele mai călătorite săptămâni ale anului. Este pentru prima dată când agenția avertizează oamenii să stea acasă de sărbători.

„Cel mai sigur mod de a sărbători Ziua Recunoștinței în acest an este acasă cu membrii familiei dumneavoastre”, a spus Erin Sauber-Schatz, care conduce intervenția comunității agenției și grupul de lucru critic al populației. Ea i-a îndemnat pe americani să reevalueze planurile pentru săptămâna următoare.

Avertismentul C.D.C. este contrar mesajelor oficialilor administrației, care au denunțat îngrijorarea că sărbătorile de Ziua Recunoștinței vor accelera răspândirea virusului.

„Multe dintre liniile directoare pe care le vedeți sunt orwelliene”, a declarat Kayleigh McEnany, secretarul de presă de la Casa Albă la „Fox & Friends”, subliniind o cerință în Oregon conform căreia adunările nu depășesc mai mult de șase persoane.

Membrii grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă nici nu au menționat joi Ziua Recunoștinței la o conferință de presă, chiar dacă au avertizat asupra pericolelor asociate adunărilor interioare și au cerut „vigilență” în fața infecțiilor în creștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău